Lasses fotografiska tankar

Mina tankar och funderingar om foto och annat.

A Day

Jag har anmält mig på sajten aday.org och tänker nog försöka vara och ta bilder imorgon den 15 maj 2012 som man kan ladda upp och bidra med. 10 bilder max ska väl inte vara så svårt.

Det är ju lite roligt med bilder tagna samma dag världen runt.

Nån mer som tänker vara med ?Postat 2012-05-14 19:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tillbaka

Sådärja, då var man tillbaka i bloggen på Fotosidan efter att ha snålat som Bronsmedlem ett år... 

Bloggade ju inte här så mycke så det spelade inte så stor roll men begränsiningen på 200 bilder slog jag ju i taket på även om det var högre antal än vad man fick på brons tidigare. Grejjen är väl att jag blivit betydligt mer produktiv i mitt fotande det senaste året.

Inspirationen flödar och jag tycker fotograferandet är roligare än nånsin. Förra våren började tankarna på porträtt och studiofoto gro och jag malde igenom bloggar, hemsidor, filmer och annat på nätet för att suga i mig råd och tips och blev bara mer och mer peppad på att deta ville jag verkligen testa. Jag började titta efter studioblixtar på nätet och tittatde efter begagnat på FS och på Blocket för att hålla kostnaden nere. Jag budade på några som jag tyvärr missade men sen i augusti så fick jag träff på nästan nya studioblixtar i Sthlm. Det passade så fint med att vi ändå skulle besöka bekanta där över en helg så då kollade jag om vi kunde ses på söndagen och det gick bra. Det känns skönt att faktiskt ses på plats hos säljaren och bedömma grejjerna skick på plats innan man gör upp affären tycker jag. Så på väg hem från Sthlm hade jag en stor transportväska för ett komplett Visico kit med stativ, softboxar, paraplyer och allt. Nu skulle det blixtras! Och det gjorde det! Fy skjutton va bra det blev. (tyckte jag då....)
Nu så här efteråt så ser jag skillnad på de första fotona då och de jag tar idag. Jag har lärt mig massor på detta knappa år och jag har köpt fler grejjer. Började med bakgrundsfond av enkla tyger från IKEA, man måste ju börja nånstans.. :-) Köpte 6m svart och 6m vitt tyg, funkade hyfsat men det var i tunnaste laget så det var helt omöjligt att få helt slätt hur mycke man än strök det. Men billigt var det  :-)
Sen dess har jag köpt riktig studiobakgrund i supervitt papper som bäde är betydligt bättre och bredare. 
Jag besökte Fotomässan i Älvsjö i november då det blev inköp av små studiotillbehör till mässpriser.
I början av året startade jag egen firma så jag kan göra mer offentlig reklam för mina tjänster och faktum att jobben trillar in i lite lagom takt nu iom att jag har mitt vanliga jobb på kontorstid som går i första hand och fotograferandet får  gå på tid utanför det. 
Uppenbarligen gillar folk mina foton för det sprider sig bland kollegor och andra vänner till deras vänner som vill få sina barn fotograferade eller sig själva enskilt eller familjefoton.
Det är så roligt att fotografera barn, familjer eller högtider då det ofta är så mycke glädje som man blir delaktig i och får äran att avbilda. 

Resan fortsätter mot nya delmål och det roliga med foto är att man ständigt lär sig nytt, både från äldre och yngre, det är så inspirerande.

Till sist bjuder jag på ett studiofoto på en Ida som jag fotograferade igår och där jag bara hunnit snabbredigera några bilder än så länge. (Fotat med Canon 5D mkII, Canon 70-200/2,8 L IS, 2st Visico VE200 med softbox, 1st Canon EX430II i softbox)Postat 2012-05-11 09:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Magiskt ljus

Strålar över sundet

Igårkväll var jag ute i Malmö igen och fick till en massa fina bilder med solnedgång över sundet. Rent magiskt ljus blir det ut över vattnet med Danmark i bakgruden.

Bilden ovan är från ett tidigare fototillfälle i Malmö för några veckor sedan.Postat 2010-10-14 08:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Våravslutning med Focus

Igår hade vi traditionsenlig våravslutning i Rånnesta med fotoklubben Focus. Som vanligt en trevlig kväll där vi även hade med fotovänner från några andra klubbar.

Vi gick tipspromenad först. Sen gick vi in samlingssalen och fick se bilder av t.f. bildchef på Nerikes Allehanda, Håkan Risberg och det blev lite frågestund efteråt där det bl.a. diskuterades etik på vad man som pressfotograf fotar eller inte. Korvgrillning och lotteridragning, sen var kvällen till ända och vi drog oss hemmåt.

Foton tagna med Hipstamatic for iPhone.

Nu tar klubben sommaruppehåll tills i slutet av augusti men vi kanske ses på nån spontan sommarfikaträff.

// LassePostat 2010-05-28 14:00 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mitt första / Hipstamatic

Detta är mitt första blogginlägg.

Kan berätta att jag igår laddade ner Hipstamatic för iPhone och det är en häftig upplevelse att göra "retrofoton" på ett så enkelt sätt. Jag blev lite inspirerad av Zoran som skrev i sin blogg här på Fotosidan häromdagen just ang Hipstamatic.

Lite smakprover:

Ja detta var lite blandade bilder ifrån mitt jobb.

Ska ut på gatorna och fånga "gatufoto" som nog kan göra sig bra i denna typ av foto.

// LassePostat 2010-05-20 14:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 15 16